Gålå Høgfjellshotell
Gålå Høgfjellshotell
Over 100 år med nytelse
Det var seterdriften som lokket slitne hovedstadsborgere til Gålå tidlig på 1890-tallet. En gruppe møttes på Tinghaugen, og bestemte seg for å grunnlegg et sanatorium på seterstulene der de bodde for å nyte den friske luften og stillheten. Golaa Høifjeldssanatorium ble tatt i bruk allerede i 1892, og slitne bymennesker kom for rekreasjon og hvile. De fylte dagene med frisk luft, god mat og fantastisk utsikt over Gålåvannet og fjelltoppene i Jotunheimen og Rondane. Stedet, som var ganske velutstyrt etter datidens målestikk, med tjenerstat og daglig post, tiltrakk seg reisende fra hele verden.
Den dag i dag er Gålå et sted for rekreasjon, men også et sted hvor du kan la deg inspirere av den gode atmosfæren og de fantastiske omgivelsene.
Kapasitet
Gålå Høgfjellshotell er et lite og intimt hotell med en varm og god atmosfære, som passer perfekt for små og mellomstore grupper. I tilknytning til hotellet finnes det høystandard hytter som kan benyttes ved større grupper.
Fasiliteter
På Gålå Høgfjellshotell er alle rom smakfullt innredet i tradisjonell norsk stil. Med sin beliggenhet midt i Peer Gynt's Rike vil våre gjester finne kjente og kjære navn fra Peer Gynt på alle våre fasiliteter. I restaurant Mor Aases Kjøkken så vel som i Anitras Bar og Peisestue og konferanserommet Dovregubben vil gjestene føle den hjemmekoselige stemningen.
Aktiviteter
Den flotte naturen som ligger rett utenfor hotelldøren gir det beste utgangspunktet for aktiviteter til alle årstider. Gålå Ski og Sommer Arena er Gålå's dyktige aktivitetsselskap, som arrangerer aktiviteter for både store og små grupper. Vinterstid byr Gålå på alpinsenter med 7 heiser og 15 nedfarter samt et nett av langrennsløyper på over 600 km. Sommerstid ligger alt til rette for fotturer og sykkelturer i vennlig natur. Det er også naturen som er utgangspunktet for de mange aktivitetene til Gålå Ski og Sommer Arena, og et avbrekk fra det faglige programmet til for eksempel skiskyting, kjelkeaking, snørafting eller den populære GålåUtfordringen vil garantert gi kursdeltagerne noe å snakke om etter oppholdet.
Event, arrangement og selskap
Restauranten ved Gålå Høgfjellshotell har panoramavinduer slik at du kan nyte de flotte omgivelsene mens du spiser. Restaurant Mor Aases Kjøkken kan ta opptil 100 personer, så for grupper med rette størrelsen blir selskapet veldig sosialt og samlende siden de vil få restauranten for seg selv. Med solnedgang over Jotunheimen, fyr på peisen, god mat og drikke, blir selskapet ett av mange høydepunkt under oppholdet på Gålå!
Restaurant og bar
Gålå Høgfjellshotell er godt kjent for god mat basert på lokale råvarer. En ung og energisk stab sørger for at konferanseoppholdet inneholder minneverdige matopplevelser som sent vil glemmes.