Festningen Hotel og Resort på Kongsvinger

Festningen Hotel og Resort på Kongsvinger

Festningen har vært et sted for store beslutninger gjennom 330 år. Nå er det klart for nye store beslutninger.

Ved å gjennomføre en konferanse på Festningen Hotel og Resort på er du garantert en unik ramme som vil være en del av deg når du drar. Vi har alle fasiliteter du trenger, og kan tilpasse det aller meste etter ønske. Kapasitet konferanse: 2-140. Kapasiteten kan utvides ved å supplere med en av våre andre hoteller i tillegg.

Kun én time fra Oslo
Byen Kongsvinger ligger i Sør-Hedmark i de dype skoger rett ved grensen mot Sverige. Selv om byen er omgitt av høye trær, ligger festningen på en luftig topp med Glomma som en naturlig vollgrav på tre kanter. I nærområdet ligger mange naturopplevelser, historiske steder (helt fra bronsealderen) og aktiviteter og venter. Du kommer hit enkelt ved å ta toget eller bussen. Begge deler har timesavganger fra Oslo.

Bo som en konge og dronning
Vårt hotellbygg er en av de største bygningene på festningen. Nå totalrenovert og ny, etter en omfattende restaurering hvor vi har benyttet gamle teknikker. Målet har vært at man fortsatt skal se hvordan bygningen ble konstruert om hundre år, samtidig som våre gjester nyter alle moderne komforter. Resultatet er en vakker bygning som er unik i, ikke bare norsk, men europeisk målestokk.

OM FESTNINGSHOTELLENE

Festningshotellene består av tre unike destinasjoner. Våre festningshoteller tilbyr noe unikt, uansett anledning og har hatt stor betydning for Norges historie. På Oscarsborg Festning finner du vårt største hotell; Oscarsborg Hotel & Resort. Kun 50 minutter fra Oslo, på Kongsvinger Festning, finner du vårt nyeste tilskudd; Festningen Hotel & Resort. Sist men ikke minst; Reenskaug Hotel, beliggende i den pittoreske festningsbyen Drøbak.
I vakre omgivelser med en historisk ramme, skaper vi en opplevelse du og dine sent vil glemme.

Kapasitet

Vi har alle fasiliteter du trenger, og kan tilpasse det aller meste etter ønske. Kapasitet konferanse: 2-90. Kapasiteten kan utvides ved å supplere med en av våre andre hoteller i tillegg.

Fasiliteter

Vi har alle fasiliteter du trenger, og kan tilpasse det aller meste etter ønske

Aktiviteter

Aktivitetene på Kongsvinger Festning er tilrettelagt for selskap, konferanser, turister, barnefamilier og kultur- og historieinteresserte.

Det er galleri og museum, i tillegg til fantastisk natur som åpner for at publikum kan finne på aktiviteter selv. Kun fantasien setter grenser, så lenge man tar hensyn til de historiske omgivelsene. I vintersesong er tilbudet noe redusert, og mange av aktørene har redusert åpningstid. Vi anbefaler å sjekke aktørenes nettsider eller ta kontakt med oss.

Event, arrangement og selskap

Gjør alt selv eller la oss gjøre det for deg. På Festningen Hotel og Resort kan du holde fra de minste selskapene til det store brylluppet. I tillegg til å ekslusivt benytte Kommandantboligen for middag.

Restaurant og bar

Stedet for de hyggelige opplevelsene...

Å spise på Festningen Hotel & Resort er en reise i historiske lokaler med kortreist mat spesielt utvalgt for den enkelte sesong. Hotellet har flere lokaler egnet for middager, selskaper og eventer.

KOMMANDANTBOLIGEN - "Der kongen er gjest og gjesten er konge"

Historien og gastronomien sitter i veggene til den gamle kommandantboligen fra 1683. Her har hele kongerekken fra Harald V til Fredrik II inntatt gode måltider, og kunstneren Erik Werenskiold vokste opp i disse stuene.

Kommandantboligen er bygget med utmurt bindingsverk og var det første bolighuset på festningen. Kjelleren var opprinnelig hvelvede ammunisjonsrom fra et enda eldre forsvarsverk. I dag er den innredet som vinkjeller og samlingssted for gastronomiske opplevelser.

SLAVERIET

Festsalen ligger i bygningen som kalles Slaveriet. Det elegante huset i kontinental 1700-tallsstil er bygd som bolig og messe for offiserene. Siden 1816 har bygningen blitt kalt Slaveriet etter at det ble inrettet noen rom til slaver. Da tyskerne inntok festningen under okkupasjonen forandret de til slik de kan sees idag. Interiørene representerer den tyske okkupasjonen og har arkitektonisk verneverdig verdi.

Konferansekapasitet

Møterom
4
Grupperom
2
Kino
60
Klasse
40
U-bord
26
Styrebord
24
Bankett
90
Stående mingel
178
Spiseplasser
140

Hotellkapasitet

28
Hotellrom
46
Sengeplasser

Fasiliteter

Bar
Parkering
Restaurant
Romservice
Wifi

Aktiviteter

Bowling
Golf
Grillaften
Helikoptertur
Teambuilding
Vinsmaking

Beliggenhet

Kun én time fra Oslo
Byen Kongsvinger ligger i Sør-Hedmark i de dype skoger rett ved grensen mot Sverige. Selv om byen er omgitt av høye trær, ligger festningen på en luftig topp med Glomma som en naturlig vollgrav på tre kanter. I nærområdet ligger mange naturopplevelser, historiske steder (helt fra bronsealderen) og aktiviteter og venter. Du kommer hit enkelt ved å ta toget eller bussen. Begge deler har timesavganger fra Oslo.

Flyplass
66km
Flytog
500m
Flybuss
2.2km
Sentrum
1.6km
Golfbane
11km
Skianlegg
7km
Badestrand
7.6km