Lysebu
Lysebu
Lysebu ligger kun en tjue minutters kjøretur opp fra Oslo sentrum, men allikevel nok til å gi følelsen av å komme langt vekk fra den hektiske byen. Hotellet ble opprinnelig bygget i 1916 i tradisjonell norsk byggestil. Innredning og miljø er i samsvar med bygningenes opprinnelige egenart, slik har Lysebu beholdt sitt preg av å være en storgård. Eiendommens størrelse og beliggenhet understreker også dette, og gir en enestående mulighet for natur- og friluftsopplevelser. På sommeren blir du også ønsket velkommen av hønene på tunet, og ønsker du det kan du ta en tur i vår kjøkkenhage og få smake på vår egenproduserte honning. Den gode atmosfæren, de velegnede lokalene, den nydelige maten og vinen, samt den kompetente staben, gjør Lysebu til et ideelt sted for møter og konferanser for den kresne.
KONFERANSEROMMENE
Lysebu skreddersyr konferansen etter deres behov, og våre konferanseverter sørger for at alle detaljer blir ivaretatt under hele oppholdet. Hotellet har 20 konferanse- og grupperom til alt fra 4 til 110 personer, som alle har dagslys og ligger vakkert til.
MATEN
Lysebu legger sin sjel i å lage uforglemmelig måltider. Den lekre lunsjen kiler smaksløkene. Her finner du noe for enhver smak, og alltid med noen overraskelser. Våre kokker velger nordiske råvarer med lokal forankring. Et måltid som blir husket og snakket om i lange tider.
Middagen er kjøkkensjefens 4-retters meny basert på de beste råvarene sesongen har å tilby. Menyen kan enkelt oppgraderes og passer perfekt med vin fra Lysebus vinkjeller i verdensklasse. Lysebu tilbyr vinpakker til sine menyer, og maten kan også kombineres med øl fra Lysebus eget bryggeri.
AKTIVITETER
Lysebu setter sin ære i å kunne tilby sine gjester det aller beste. Hotellet tilbyr en rekke teambuilding aktiviteter både på huset og lokalt i nærområdet, som kan gi et etterlengtet avbrekk mellom for eksempel seminar og middag. I den utsøkte vinkjelleren, kan dere holde en vinsmaking eller en aperitiff før middag. I matstudioet kan Lysebu tilby ulike matopplevelser, blant annet ølsmaking og kokkeskole hvor deltakerne lager sin egen 4- retters gourmet middag. I samarbeid med profesjonelle aktivitets- og teambuildingsarrangører kan Lysebu også tilby spennende opplevelser i skog og mark.
OVERNATTING
Lysebu har alt fra enkeltrom til suiter – totalt 85 rom.
LYSEBU ANBEFALER
Helpensjon
- Overnatting inkl. frokost
- Møterom med standard teknisk utstyr
- Servering av kaffe/te
- Frukt i møterommet
- Lunsj
- 4-retters middag basert på sesongens beste råvarer
Pris kr 3200,- pr person
Dagpakke
- Møterom med standard teknisk utstyr
- Servering av kaffe/te
- Frukt i møterommet
- Lunsj
1000,- pr. person for ikke-boende gjester. 920,- pr. person for boende gjester.
Kapasitet
Stedet for de små og store møtene - alt fra 4 til 110 personer. Vi skreddersyr konferansen etter deres behov, og våre konferanseverter sørger for at alle detaljer blir ivaretatt under hele oppholdet.
I august 2010 fikk Lysebu et nytt tilbygg som står i kontrast til den eldste delen med sine tømmervegger og tradisjonstunge stil. Højden er et lyst og luftig bygg i materialer som betong og glass. Alle rom, møterom og lounger er innredet med kunst fra Henie Onstad kunstsenter. Bestiller du Juniorsuite hos oss får du oppleve både kunsten, utsikten og komforten på Lysebu.
Vi er et stolt Miljøfyrtårn! Lysebu var det første hotellet i Oslo som kunne tilby Grønn konferanse.
Fasiliteter
Lysebu er ikke bare et hotell eller en restaurant, det er så mye mer. Kunnskap, kunst og kultur er vårt kjennemerke. I 2007 innledet Lysebu et samarbeid med Henie Onstad Kunstsenter. Gjennom dette samarbeidet fikk vi muligheten til å stille ut verker fra kunstsenterets samlinger. Vekten ble lagt på norsk kunst, med innslag av dansk kunst for å markere de forbindelseslinjene som danner kjernen i Lysebus historie og kjernen til virksomheten til hotellets eier, Fondet for dansk-norsk samarbeid.
I 2010 ble samarbeidet utvidet, og Lysebu ble etablert som et sentralt, permanent utstillingssted for kunst deponert fra Henie Onstad Kunstsenter. 24 kunstnere er representert, hvorav to danske. Utvalget rommer sentrale kunstnere som gjennom sitt abstraherende formspråk fornyet den norske billedkunsten etter krigen, alle med basis i naturen: Gunnvor Advoccat, Carl Nesjar, Knut Rumohr, Inger Sitter, Olav Strømme, Kåre Tveter og Jakob Weidemann er noen av kunstnerene som er representert.
Aktiviteter
Lysebu har en beliggenhet som gjør at våre gjester har en enestående mulighet til å kunne nyte natur og friluftsliv. Lysebu ligger 500 m.o.h. ved inngangsporten til Nordmarka med stier lett tilgjengelig.
I tillegg til Lysebus egne aktiviteter, kan hotellet i samarbeid med profesjonelle aktivitets- og teambuildingsarrangører tilby spennende opplevelser i skog og mark. Lysebu tilbyr blant annet:
- Kokkekurs
- Ølsmaking
- Vinsmaking
- Kanefart
- Herregårdsmord
- Lysebu challenge
- Aking
- Aktiviteter i Tryvann sommer- og vinterpark
- Matlagningskurs
Event, arrangement og selskap
Et selskap på Lysebu gir minner for livet!
Det er viktig å feire, være sammen med mennesker du er glad i og skape felles minner og historie. Atmosfæren, lokalene og menneskene som jobber her, gjør Lysebu til den beste rammen rundt dine minner om det skulle være en barnedåp, konfirmasjon, jubileum eller et bryllup.
Spisesalene
Biblioteket - for det intime selskapet - 14 personer
Vinkjelleren - for det underjordiske måltidet - 28 personer
Skogstuen - For den helt spesielle anledningen - 66 personer
Utsikten - For den uforglemmelige opplevelsen - 110 personer
Kavalersalen - for det tradisjonelle selskapet - 80 personer.
Restaurant og bar
Lysebu legger sin sjel i å lage uforglemmelig måltider. Den lekre lunsjen kiler smaksløkene. Her finner du noe for enhver smak, og alltid med noen overraskelser. Våre kokker velger nordiske råvarer med lokal forankring. Et måltid som blir husket og snakket om i lange tider.
Middagen er kjøkkensjefens 4-retters meny basert på de beste råvarene sesongen har å tilby. Menyen kan enkelt oppgraderes og passer perfekt med vin fra Lysebus vinkjeller i verdensklasse. Lysebu tilbyr vinpakker til sine menyer, og maten kan også kombineres med øl fra Lysebus eget bryggeri.