Christiania Teater Scene

Christiania Teater Scene

Stortingsgata 16, Oslo

I hjertet av Oslo finner du sagnomsuste Christiania Teater! Nydelige lokaler, perfekt for events, konferanser, banketter og sceneproduksjoner.  Teatersalen rommer 500 publikummere i klassisk teateroppsett på parkett og galleri eller 256 spisende gjester i bankettoppsett.

Det er få lokaler som slår Christiania Teater både i plassering og i stil. Godt plassert midt mellom Stortinget og Nathionalteatret, kun et stenkast unna paradegaten Karl Johan og med en historie som strekker seg tilbake over 100 år!

Den intime teatersalen passer perfekt for events, koneranser, banketter, private arrangement og sceneproduksjoner. Her får du plass til hele 540 gjester i teateroppsett eller 256 i bankettoppsett.

Ny historie skal nå skrives når bygget får en solid oppgradering drøyt hundre år etter at det først ønsket velkommen til "Opera Comique" i 1918.

Starworks og Over Norge vil fremover sørge for nytt liv med nye stjerner der hvor Kirsten Flagstad i sin tid opptrådte i Norges første permanente operakompani. Med hotell, teater og restaurant under samme tak, kan gjestene nyte en helaften i ett og samme bygg.

Bygningen i nordisk nyrenessansestil er tegnet av arkitekt Henry Fearnley Coll i samarbeid med den danske arkitekten Hack Kampmann. Etter at okkupasjonsmakten etablerte propagandateater i bygget i 1941-45, har Det Norske Teatret, Filmteatret og Christiania Teater suksessivt holdt til i Stortingsgaten 16, før det i 2010 ble omgjort til hotell.

Kapasitet

Teatersalen rommer 540 publikummere i klassisk teateroppsett på parkett og galleri eller 256 spisende gjester i bankettoppsett.
Samtlige med god sikt til scenen.

Se mer her:
https://www.christianiateaterscene.no/kapasitet

Fasiliteter

Vi har en moderne teknisk rigg inkludert i leieprisen, les mer her:
https://www.christianiateaterscene.no/scene

Vi kan hjelpe til med underholdning:
https://www.christianiateaterscene.no/underholdning

Event, arrangement og selskap

I teatersalen kan du med trygghet legge ditt kommende arrangement. Her finnes alt du trenger av teknisk utstyr og vi kan duke opp både for bankett, konferanse, tv-sending og sceneproduksjon. Vi har nylig også fått innstallert en dreiscene med tre sirker som kan kjøres separat i begge retninger.

Vi har Norges beste kompetanse på event og show, les mer på produsentenes hjemmesider Starworks.no og Overnorge.no

Det finnes 102 hotellrom, Chambre Separee og møterom. Til høsten har vi også klar en rullestol-heis slik at teatersal, garderober og toalett blir tilgjengelig for alle!

Restaurant og bar

Restaurant og bar drives av Teatro og gourmetkokk Ole Jonny Eikefjord. Han står også for catering ved banketter inne i teateralen i tillegg til å drive Teatro i samme bygg som er kjent for å ha Norges beste pizza!

Les mer her:
https://www.christianiateaterscene.no/catering

Konferansekapasitet

Møterom
1
Grupperom
1
Kino
540
Klasse
128
Bankett
256
Stående mingel
500
Spiseplasser
256

Hotellkapasitet

102
Hotellrom

Fasiliteter

24-timers resepsjon
Bar
Chambre separe
Flipchart/whiteboard
Flip-over
Lerret
Lobbybar
Lydanlegg
Lydsystem
Lysanlegg
Mikrofon
Nattklubb
Projector/Lerret – Apple TV
Projektor
Projektor / TV
Restaurant
Romservice
Rullestolvennlig
Scene
Videokonferansesystem
Whiteboard
Wifi

Aktiviteter

Inne- og utendøraktiviteter i samarbeid med eventbyråer
Kino
Quiz
Stand-up
Teambuilding
Vinkurs
Vinsmaking
Whiskysmaking
Ølkurs
Ølsmaking

Beliggenhet

Christiania Teater ligger i Stortingsgata 16, et stenkast fra Stortinget, Karl Johan og Nathionalteateret. Det blir med andre ord ikke mer sentralt. Bare 250 meter unna finner du både t-bane, flytog og busstasjon.

Flyplass
50km
Togstasjon
250m
Flytog
250m
Flybuss
250m